Povijest Amice

1957, prvi Amica plinski/ugljeni štednjak je proizveden u Wronki, Poljska. Pedeset godina poslije, proizvodimo cijeli asortiman stilski oblikovanih, modernih, energetski učinkovitih kućanskih uređaja dizajniranih kako bi život naših korisnika učinili lakšim. Sa današnjim asortimanom samostojećih i ugradbenih štednjaka, pećnica, hladnjaka, zamrzivača, perilica rublja, perilica posuđa, napa, mikrovalnih pećnica i ostalih uređaja dostupnih u mnogim trgovinama i domovima u EU, danas je naša kompanija skoro neprepoznatljiva u odnosu na mali pothvat koji je počeo u 1950-ima – ali smo i dalje zadržali jezgru vrijednosti i predanosti pružanju intuitivnih, ergonomskih, tehničkih rješenja kućanskih problema.

Pored dizajniranja i implementacije novih tehnoloških rješenja, podupiremo i obrazovanje. U suradnji za Ekonomskim fakultetom u Poznanu, kompanija je osnovala Amica fakultet za kućanske uređaje – inovativni program treninga o proizvodima i prodaji, uglavnom namijenjen zaposlenicima koji prodaju kućanske uređaje  i dizajnerima kuhinjskog namještaja. Na Amica fakultetu za kućanske uređaje, polaznici stječu znanje o našim proizvodima i brandu, kao i prodajnim tehnikama, upravljanju timom i organizaciji posla.

Uređaji sa zajamčenom kvalitetom iz Amice

Kupnjom kućanskog ili kuhinjskog uređaja Amica Vam jamči kvalitetan, trajni, efikasan i stilski oblikovan uređaj. Sve proizvedeno u našoj tvornici u Wronkiju ima certifikate za sigurnu upotrebu, elektromagnetsku kompatibilnost i energetsku efikasnost i u skladu je sa svim zakonima vezanim za očuvanje okoliša.

Naš rad je certificiran od strane brojnih neovisnih tijela – među najvažnijim nagradama su:

  • ISO 4001 certifikat za očuvanje okoliša
  • PN-18001 certifikat za očuvanje zdravlja i sigurnosti.
  • ISO 9001 certifikat za upravljanje kvalitetom

Ovi prestižni certifikati su jamstvo konstantne kvalitete Amica kućanskih i kuhinjskih uređaja. Član smo Europskog Fonda Kvalitete (European Foundation for Quality), što znači da bez obzira gdje ste u Europi, kvaliteta Amica proizvoda nije kompromitirana.

Amica – Ekološki brand

Naš  najveći doprinos zaštiti okoliša je proizvodnja kućanskih i kuhinjskih uređaja koji skoro ekskluzivno imaju A, A+ ili viši razred energetske učinkovitosti. U našim laboratorijima, naši inženjeri konstantno rade na načinima da naš asortiman ugradbenih i samostojećih hladnjaka, zamrzivača, pećnica, napi, štednjaka i ostalih uređaja naprave efikasnijima – što neće samo pomoći okolišu, nego i Vama uštedjeti na računima. Naše tvornice koriste najnapredniju tehnologiju kako bi zajamčili rad aparata sa što nižom potrošnjom vode, energije te ograničavanjem otpada i otpadnih voda.

Blizina našeg sjedišta šumama Puszcza Notecka stalni je podsjetnik našoj kompaniji na efekte rada kompanije za prirodni okoliš. Dugi niz godina implementiramo politiku koja podržava ekologiju, koja je dosegnula vrh upotrebom sistema za upravljanje okolišem baziranim na ISO4001 standardima. Danas ovo čini vrlo važan element našeg integriranog sistema upravljanja. Kompanija je članica Europske Fondacije za upravljanje kvalitetom (European Foundation for Quality Management (EFQM).)

Još jedan važan aspekt rada Amice je opće obrazovanje o ekologiji naših zaposlenika, koje jamči da su naša pravila o zaštiti okoliša konstantno implementirane i naši planirani zadaci i ciljevi postignuti.

Konstantna implementacija politike zaštite okoliša znači da je Amica sasvim u skladu sa zakonima o zaštiti okoliša EU. Pomno biramo sirovine  za proizvodnju, koje ne smiju sadržavati bilo kakve štetne tvari i koje mogu biti reciklirane i ponovo korištene. Kupujemo samo materijale za proizvodnju od dobavljača koji slijede iste smjernice.